Ihr sollt ja nicht übervorteilt werden!

Iš karto po šaunios Kalėdinės pramogos atėjo Nauji metai, o su jais – ir du (kaip prisimenate, labai linksmi) vokiški etapai. Oberhofas šiemet buvo atgaivintas (netgi pareiškė, kad 2023 metais pretenduos rengti pasaulio čempionatą), o Rūpoldingas – vėl perpildytas. Jūs neturite būti apsigavę – tai vienos geriausių biatlono sezono akimirkų.

Statistine prasme didvyriai tie patys – atrodo, jau neįveikiamas Martanas Furkadas, atrodo, jau planuoja po Pjančano skristi tiesiai namo  čiučiuoti savo antrojo vaiko. Moterų tarpe, atrodo, kažkiek intrigos dar bus – nuo Oberhofo Lauros Dahlmaier nenugalimumu suabejojo madam Koukalova. Be to, lokomotyvo greičiu toliau kursuoja suomė Kaisa M.

Aišku, kiekvienas iš šių etapų turėjo savo didvyriu, pavyzdžiui viršuje esančiame siužete čekas Michal KrčmaŘ, kuris iš 26 vietos finiše nenustodamas kovoti atsidūrė net 3-oje pozicijoje. Jo tautietė Eva Puskarčikova netikėtai pasireiškė, kaip ne tik taikliai, bet ir greičiausiai pasaulyje šaudanti biatloninkė, kas jai atnešė vieną podiumą ir vienas gėles.
Iš ateities žvaigždžių akivaizdžiai kyla Kazachstano sportininkė Halina Vyšnevskaja, o taip pat Pichlerio genamos švedės – pavyzdžiui, Hanna Öberg ar Anna Magnusson.

Gerų žinių vokiška žiema atnešė ir mūsų komandai. Pavyzdžiui, gal ne visi suvokia, bet Karol Dombrovski yra tarp geriausių sezono šaulių (pažiūrėkite, kokiu procentu šaudo, geriau nei Pif-Paiferis ar Šempas, Svendsenas, Šipulinas). Toliau, Natalija Kočergina Oberhofo sprinte pasiekė 45 vietą ir pateko į persekiojimą (Gera antraštė – tik kodėl nuotrauka sena  – red. past.:).

Na ir aišku, mus nudžiugino Tomas Kaukėnas. Pirmiausia startuodamas pirmame etape ir taikliai šaudydamas neblogai išvežė vyrų estafetę Rūpoldinge. Pagavęs, kaip sako rusai, “kuražą” Tomas tęsė taiklią šaudliavą sprinto varžybose šiame objekte ir finišavo 32-as, tai yra ne tik su patekimu į persekiojimą, bet ir su pirmais sezono taškais. Nuotaika Lietuvos rinktinės lyderiui tikrai pagerėjo.

Nacijų taurės įskaitoje Lietuvos vyrai su 1437 taškais yra 21-oje vietoje (20-ti estai turi 1503, o 22-i suomiai 1416 taškų); lietuvės turi 1219 taškų ir yra 22-os (21-os yra estės su 1307, o 23-os įvairios Pietų Korėjai atstovaujančios moterys jau surinko 1176 taškus). Dabar mūsų laukia įskaitinės individualios varžybos ir estafetės Antholce – Anterselvoje, tad visiems linkime pirmiausia taiklumo ir antra sėkmės!

2 thoughts on “Ihr sollt ja nicht übervorteilt werden!

  1. Džiugu gaut pirmus taškus, tai net darbe įsigudrinau pažiūrėt persekiojimą ir nors taškų jau nebuvo bet finalinis sprintas su Italu net sulėtinto pakartojimo sulaukė 🙂 Vis dar nežinau dėl Lenkijos, norisi nuvykt bet atostogos vis kabo ant plauko (kolegos serga) tai jei važiuosiu tai bus paskutinės minutės sprendimas. Parnešiu jei būsiu ten.

    Like

Leave a comment